Konstfrämjandet Öland-Kalmar

2

Konstfrämjandet Öland-Kalmar

Aktuellt: Maj 2017

Nyheter

Vernissage: Kristallen — Bengt Olof Johansson

Kristallen är Bengt Olof Johansson första utställning sedan 2009. Utställningen består av fotografier som förhåller sig till platsen och arkitekturen men bildar en egen berättelse kring orealistiskt tänkande och parallella världar.

 • FlyttfågelmuseetÖlands södra udde
 • 3/614.00–18.00
 • Fri entré
 • Läs mer
 • Vernissage: Perfect – Kristoffer Svenberg

  Gävleborg Kulturkiosken och föreningen IDKA i Gävle presenterar utställningen "Perfect" där konstnären Kristoffer Svenberg undersöker narrativ för det ideala och fundamentala. Är det ideala något som gör oss aktiva eller mest bara passiva?

  Utställningen pågår 3 juni - 7 juli.

  Läs mer
 • Filmer sökes! – Queer på landsbygden vs i storstaden

  Västerbotten Konstfrämjandet Västerbotten söker i samarbete med Lesbisk Makt och Umeå Europeiska Filmfestival efter filmer som belyser platsens och sammanhangets betydelse i skapandet av queera identiteter, gemenskaper och liv.

  Läs mer
 • Konstfrämjandet söker en vikarierande verksamhetsutvecklare

  Konstfrämjandet Folkrörelsernas Konstfrämjande har sedan 1947 haft konstbildning som huvuduppdrag. Genom olika samarbeten utmanar vi rådande föreställningar om konst både gentemot en bred allmänhet och konstfältet. Nu söker vi en vikarierande verksamhetsutvecklare 45%.

  Läs mer
 • Vernissage och bokrelease: Den fria leken

  Utställningen Den fria leken på Västerås Konstmuseum utforskar människans lek i relation till frihetsbegreppet. I samband med vernissagen släpps boken Den fria leken. Modellen, Ballongen och konsten som aktion.

  Vernissage och bokrelease 1 juni med invigning av kulturminister Alice Bah Kunke kl 18.

  Läs mer
 • Konstfrämjandet söker konstnärliga ledare till Konstkupan i Malmö

  Konstkupan är en kreativ verksamhet med öppen ateljé för unga vuxna som är i asylprocessen. Projektet drivs gemensamt av IM, Individuell Människohjälp och Folkrörelsernas Konstfrämjande som är arbetsgivare för tjänsterna.

  Välkommen med din ansökan senast 2017-05-28.

  Läs mer
 • Anmäl dig till vårens konstpedagogiska symposium Konströrelser

  Skåne Välkommen till ett konstpedagogiskt symposium med erfarenhetsutbyten och exempel på aktuella konströrelser från olika delar av landet.

  2 juni kl 10 -16 på Malmö Konstmuseum. Anmälan senast 25 maj.

  Läs mer