Konstfrämjandet Öland-Kalmar

2

Konstfrämjandet Öland-Kalmar

New horse cultures — Screening och konstnärssamtal

Konstfrämjandet Öland Kalmar är stolta över att kunna bjuda in dig att uppleva verk av konstnärerna Signe Johannessen, Shiva Anorshirvani och Nastja Säde Rönkkö, i ridhuset på Aledals ridcenter.

Kvällen inleds med ett performance av Shiva Anorshirvani, och därefter visning av tre fantastiska filmverk: Thanks for carrying, av Signe Johannessen (producerat på Öland våren 2016), Take me anywhere (filmad på Öland 2015), av Nastja Säde Rönkkö, och Det tama och det vita, av Shiva Anorshirvani. Varje verk är runt 10 minuter långt.

Filmerna diskutera frågor om makt, hierarki, frihet och underkastelse, i relation till hästen och hästkulturer. Efter screeningen har vi ett konstnärssamtal modererat av den nya chefen för Kalmar konstmuseum, Joanna Sandell. Förutom konstnärerna inkluderar detta samtal Malin Lindmark Vrijman från Konstfrämjandet och Dima Matr, projektledare till New horse cultures studiecirkel, en grupp nyanlända kvinnor som har studerat ridning och horsemanship tillsammans med Konstfrämjandet sedan maj i år. Samtalet hålls på engelska och översätts till arabiska.

Det kommer att finnas en buss som hämtar besökare från asylboenden på Öland. Om du vill följa med i bussen, eller vill veta mer, kontakta Dima Matr, telefon nr: 070 0060759, eller Malin Lindmark Vrijman, telefon nr: 0708854639 Adressen till Aledals ridcenter är Aledal 153, 386 95 Färjestaden, ca 4km norr om brofästet.

Vi hoppas få träffa dig i manegen!

 

  • Aledals ridcenterRöhällavägen
  • 23/718.30
  • Fri entré