Aktuellt

 • Mobile Village: Hur ska vi leva tillsammans?En öppen studiecirkel

  Den samtida debatten om bostäder och nybyggen präglas av oro kring överbefolkning och sinande resurser. Men lika mycket av viljan att lära om och lära ut, att dela kunskap och utbyta erfarenheter genom nya medier. Instruktionsvideor och videobloggar sprider inspiration och upptäckter, nya material och återupptäckta tekniker för att bygga hållbart.

  Ölands folkhögskola Tisdagar 201815.00-16.00Läs mer
 • Vernissage: KristallenBengt Olof Johansson

  Kristallen är Bengt Olof Johansson första utställning sedan 2009. Utställningen består av fotografier som förhåller sig till platsen och arkitekturen men bildar en egen berättelse kring orealistiskt tänkande och parallella världar.

  Flyttfågelmuseet Utställningen pågår 3 juni – 25 juni 2017Öppettider: Kl 10 – 17 varje dagLäs mer
 • Bread as social sculptureKulturmöten genom bröd

  En sinnlig heldags workshop där vi jäser och meckar brödet som blir till konsten på köksbordet! Med konstnär och köksbordsaktivist Eva Bakkeslett på Ölands folkhögskola. Inbjudna är kvinnogruppen från Möllstorps flyktingförläggning, folkhögskolans deltagare samt allmänheten, plats för ca 30.

  Ölands folkhögskola 3 oktober 201610.00-16.00Läs mer
 • Bread and circus

  Bröd och cirkus, med konstnär och köksbordsaktivist Eva Bakkeslett.

 • CelebrationNew Horse Cultures

  Hästar och hästkulturer har varit i fokus för Konstfrämjandet Öland-Kalmars arbete 2016. Nu bjuder vi in till presentationer av allt som hänt så här långt, i ett projekt som växt och utvecklats enormt under bara ett halvår! Vi har mycket att dela med oss av, och på grund av det stora intresset, mycket som kommer att fortsätta under resten av året.

  Kultivator 6 augusti 201616.00 - 00.00Läs mer
 • Screening och konstnärssamtalNew horse cultures

  Konstfrämjandet Öland Kalmar är stolta över att kunna bjuda in dig att uppleva verk av konstnärerna Signe Johannessen, Shiva Anorshirvani och Nastja Säde Rönkkö, i ridhuset på Aledals ridcenter.

  Aledals ridcenter 23 juli 201618.30Läs mer
 • Studiecirkeln ”New horse cultures” har börjat

  Nu har vårt projekt "New horse cultures" satt igång! Vi kommer under 2016 undersöka hästens roll i allt från integrationsarbete till feministiska studier av makt och etnicitet.

 • Signe JohannessenResidency

  Stolta över att få ha Signe Johannessen här inför hennes arbete om kulturarvet hästen! Här första samtalet med Noomi.

 • Tredje generationenOscar Guermouche

  I det pågående projektet ”Tredje generationen” resonerar Oscar Guermouche kring självbilden och hotbilden – vi och de andra, hemma och borta, försvar och angrepp. Under sommaren 2015 presenteras projektet som en del av bildandet av det nya distriktet Konstfrämjandet Kalmar-Öland.

  Kultivator 20 juni –31 augusti 2015Läs mer
 • Tredje generationenOscar Guermouche på Himmelsberga

  ”Tredje generationen” utgörs av flera delar och har under de senaste två åren tagit olika uttryck, bland annat som performance och som föreläsningar. Under sommaren 2015 presenteras projektet på Ölands Museum Himmelsberga i form av en byggnation av citat, placerad som en barriär över friluftsmuseets innergård. Genom 200 textutdrag från bland annat.