Bread as social sculpture — Kulturmöten genom bröd

En sinnlig heldags workshop där vi jäser och meckar brödet som blir till konsten på köksbordet! Med konstnär och köksbordsaktivist Eva Bakkeslett på Ölands folkhögskola. Inbjudna är kvinnogruppen från Möllstorps flyktingförläggning, folkhögskolans deltagare samt allmänheten, plats för ca 30.

Vi ser på korn och deg i mikroskop, hör på magen och hör på degen, jäser tillsammans och upptäcker hur man kan samarbeta med bakterier. Vi använder händerna och gör brödskulpturer inspirerad av de stora Egypterna, ser film om bröd och käkar konst!

Eva Bakkeslett är konstnär, filmskapare och köksbordaktivist. Genom en kombination av filmer, föreläsningar och social skulptur berättar hon historier där tidlöshet, uppmärksamhet, ekologi och samverkan är viktiga beståndsdelar. Genom att upptäcka och återerövra föråldrad kunskap eller bortglömda betydelser av ord, begrepp och kulturer leder hennes arbeten vår uppmärksamhet och medvetenhet om relationen mellan människan, naturen och kulturen som en levande organism.

Bakkeslett har en MA i Arts & Ecology från Dartington College of Arts i England. Hon har visat sina arbeten, projekt och filmer internationellt, och har bland annat curerat «Gentle actions» i Kunstnerernes hus i Oslo, och Kjerring ön Land art biennal. Eva bor nu i Nord-Norge.

Visa alla